Over ons

Bel met onze praktijk

Adres

Lanenburg 3 (Ingang Kerkstraat), Heerenveen 

orthodontie-heerenveen-4

Ons team

Orthodontiepraktijk Heerenveen is al meer dan 40 jaar een vertrouwd adres voor beugelbehandelingen in Heerenveen en haar regio. In 1982 is orthodontist Akkerman in Heerenveen begonnen met een orthodontiepraktijk aan de Lanenburg in Heerenveen. Inmiddels is deze uitgebreid tot de huidige omvang en overgenomen door orthodontist Boxum.

Naast de reguliere beugelbehandelingen worden er ook veel mensen voorbereid op een kaakoperatie, behandelen we kinderen met ernstige aangeboren gezichtsafwijkingen (bijvoorbeeld hazenlip) en ondersteunen we mensen bij uitgebreide kauwfunctieherstel.

Orthodontiepraktijk Heerenveen mag het kwaliteitskeurmerk van de Vereniging van Orthodontisten voeren, omdat zij volledig voldoet aan de hoge kwaliteitseisen die dit keurmerk vraagt.

De orthodontist werkt in zijn praktijk samen met mondhygiënistes en assistentes. Zij hebben zich gespecialiseerd in de orthodontie en ondersteunen de orthodontist in de uitvoering van de beugelbehandeling.

Orthodontist Heerenveen

In de Orthodontiepraktijk Heerenveen werkt de orthodontist samen met een aantal teams aan medewerkers. Iedere medewerker heeft zijn of haar eigen specialiteit. Zodoende kunnen we op een hoog niveau de juiste orthodontische zorg leveren.

S.C. BOXUM

Christo Boxum heeft van 1997 tot 2002 Tandheelkunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na zijn afstuderen is hij als docent verbonden geweest aan de afdeling Tandheelkunde. Van 2003 tot 2007 volgde hij zijn specialistenopleiding tot orthodontist aan het Universitair Medisch Centrum Groningen. Na het afronden van deze opleiding is hij nog een paar jaar aan deze afdeling verbonden geweest als staflid. Hier verzorgde hij het onderwijs aan Tandheelkunde- en Mondzorgkundestudenten op zijn vakgebied. Vanaf 2007 werkt hij in Heerenveen.

Naast het werk als orthodontist heeft Christo in het bestuur van de wetenschappelijke vereniging (NVvO) gezeten. Op dit moment is hij actief bij de KNMT waar hij voorzitter is van de commissie die de tariefsonderhandelingen doet met de Nederlandse Zorgautoriteit en het contact namens de orthodontisten onderhoudt met verzekeraars. Verder zit hij in het bestuur van de Booy-foundation en de prof. K.G. Bijlstrastichting. Dit zijn stichtingen die nascholingen en congressen organiseren voor tandartsen en orthodontisten.

BIG-nr. 9057985702

L.N.J. FABELS

Laurens Fabels heeft in 2010 zijn opleiding tot tandarts afgerond. Direct daarna heeft hij zijn vierjarige specialisatie tot orthodontist doorlopen. Laurens werkt sindsdien als vaste waarnemer in Hilversum, Zaandam en sinds 2019 ook in Heerenveen. Naast zijn werkzaamheden en reguliere nascholing neemt Laurens deel aan de beleidsopleiding van de beroepsvereniging (KNMT).

BIG-nr. 89913664802

MONDHYGIENISTES

In orthodontiepraktijk Heerenveen werken naast de orthodontist ook meerdere mondhygiënistes. Zij hebben Mondzorgkunde gestudeerd aan de Hanzehogeschool Groningen. Zij zijn gespecialiseerd in tandvleesproblemen en werken in de Heerenveense praktijk specifiek als specialist in de orthodontie. Zij hebben uitgebreide kennis en handvaardigheid in beugelbehandelingen en zullen delen van deze behandeling in samenwerking met de orthodontist uitvoeren.

SECRETARESSES

De secretaresses in de praktijk verstaan als geen ander de kunst van het plannen en organiseren van de agenda. Zij zijn erin getraind om jou als patiënt zoveel mogelijk in je wensen tegemoet te komen bij het maken van de afspraken. Daarnaast verzorgen zij de administratieve en boekhoudkundige kant van de praktijk en helpen zij je graag in het uitleggen van de moeilijke declaratiecodes die de overheid bedacht heeft.

ASSISTENTES

In orthodontiepraktijk Heerenveen werken tandartsassistenten. Zij zijn de spil in het bedrijf die het werk van de orthodontist en mondhygiënistes mogelijk maken. Zij documenteren de patiënten zorgvuldig en verrichten zo nodig reparaties aan beugels. Bovenal waarborgen zij de steriliteit en hygiëne van al het instrumentarium in de praktijk. Op deze manier kan iedereen er schoon, netjes en hygiënisch werken.

Maak kennis!

In de Orthodontiepraktijk Heerenveen werkt de orthodontist samen met een aantal teams aan medewerkers. Onder andere zijn er orthodontisten, mondhygiënisten, assistenten en secretaresses in onze orthodontiepraktijk in Heerenveen te vinden. Iedere medewerker heeft zijn of haar eigen specialiteit. Zodoende kunnen we op een hoog niveau de juiste orthodontische zorg leveren. 

Orthodontiepraktijk Heerenveen