De behandeling

Bel met onze praktijk

Adres

Lanenburg 3 (Ingang Kerkstraat), Heerenveen 

EERSTE BEZOEK

Als je de eerste keer bij ons komt, maak je kennis met de orthodontist en kijkt hij naar jouw gebit. Is een orthodontische behandeling bij jou nodig, heeft het zin, kunnen we direct beginnen? Soms is het beter even te wachten, omdat je nog tanden moet wisselen of enkele tanden nog verder moeten doorbreken. Ook kan het zijn dat je nog iets verder moet groeien. Dan maken we een nieuwe afspraak voor later.

DOCUMENTATIE

Als blijkt dat de behandeling nu kan beginnen, wordt de situatie van je gebit in kaart gebracht. Dit doen we door foto’s te maken; een paar van je gezicht, een foto als je lacht en foto’s van al je tanden en kiezen. Ook maken we twee röntgenfoto’s. Eén van je hoofd om te kijken hoe je kaken op elkaar staan en een overzichtsfoto waar al je tanden en kiezen, hun wortels én het kaakbot goed op te zien zijn. Tenslotte maken we nog gebitsafdrukken van je boven- en onderkaak.

PLANBESPREKING

Met behulp van deze foto’s en afdrukken gaat de orthodontist nadenken welke beugel het beste bij je past om jouw tanden netjes in de rij te zetten. Met het bespreken van het behandelplan nemen we de resultaten van de foto’s en gebitsmodellen door en krijg je te horen welke beugel je krijgt en waarom.

orthodontie-heerenveen-29

PLAATSEN VAN DE BEUGEL

Na het bespreken van het plan kunnen we een afspraak inplannen om de beugel te plaatsen. Een beugel wordt gemiddeld elke vijf à zes weken gecontroleerd en bijgesteld zodat je kaken, tanden en kiezen allemaal op de juiste plek kunnen komen.

In het totaal duurt een beugelbehandeling ongeveer twee tot drie jaar. Daarna is het belangrijk de tanden op hun plek te houden. Dit noemen we met een moeilijk woord “retentie”. Om ervoor te zorgen dat je tanden op de nieuwe positie blijven staan, plaatsen we een draadje achter je tanden. Het is de bedoeling dat je dit draadje altijd blijft dragen.

Patiënteninformatie wordt niet aan derden doorgestuurd of verteld zonder overleg met de orthodontist en met medeweten van de patiënt. Alle informatie blijft binnen het praktijkpand, behalve als het informatie betreft voor een specialist of huisarts, die de informatie nodig heeft voor medisch onderzoek (verwijzing).

KLACHTENREGELING

Wij doen ons uiterste best om onze patiënten tevreden te stellen. Mocht je toch niet (helemaal) tevreden zijn over onze dienstverlening, dan vernemen wij dat graag van je. Wij zullen altijd trachten samen met jou een oplossing te vinden. Als we er samen niet uit komen, dan is het klachtenreglement van onze beroepsorganisatie KNMT van toepassing.

orthodontie-heerenveen