Kwaliteit

Bel met onze praktijk

Adres

Lanenburg 3 (Ingang Kerkstraat), Heerenveen 

De kwaliteit van een beugelbehandeling is afhankelijk van meerdere factoren. Allereerst hangt de kwaliteit van de behandeling af van het niveau en vaardigheid van degene die de behandeling uitvoert. De orthodontist heeft na zijn opleiding tot tandarts nog vier jaar aanvullende fulltime opleiding genoten om zich volledig te specialiseren op beugelbehandelingen. Dus hoewel hij ook het boren en vullen van gaatjes heeft geleerd, legt hij zich alleen nog maar toe op het zorgvuldig en goed rechtzetten van tanden en kiezen. Een specialist weet eigenlijk heel veel van een klein beetje.

De mondhygiënisten in de praktijk hebben zich na het afronden van hun HBO-opleiding voor een groot deel toegelegd op beugelbehandelingen. Dit vereist een specifieke kennis en vaardigheden. Na ongeveer twee jaar kan een mondhygiëniste delen van de beugelbehandeling zeer goed, zorgvuldig en zelfstandig uitvoeren.

De assistentes krijgen na hun opleiding tot tandartsassistente aanvullende scholing in het documenteren van patiënten (zoals bijvoorbeeld het goed, snel en kundig maken van gebitsafdrukken). Verder zijn zij goed op de hoogte van de eisen die worden gesteld aan reinigen en steriliseren van instrumentarium. Zodoende kan iedereen die in de praktijk wordt behandeld, rekenen op een zorgvuldig en schoon werkproces.

orthodontie-heerenveen-25

Privacyregeling en geheimhouding

Patiënteninformatie wordt niet aan derden door gestuurd of verteld zonder overleg met de orthodontist en met mede weten van de patiënt. Alle informatie blijft binnen het praktijkpand, behalve als het informatie betreft voor een specialist of huisarts, die de informatie nodig heeft voor medisch onderzoek (verwijzing).

Klanttevredenheid

Wij meten met regelmaat de klanttevredenheid om op de hoogte te blijven van uw wensen en behoeften. Vanzelfsprekend kunt u deze ook melden bij de receptioniste en/of de orthodontist.

ISO-9001 certificering

In het najaar van 2011 is de praktijk gaan werken volgens de strenge eisen van ISO-9001, waarvan het certificaat in het voorjaar van 2012, 2019 en 2022 is behaald. Daarmee voldoen we royaal aan de eisen die de overheid stelt op het gebied van schoon en vakkundig werken.

Nascholing

Om het niveau van de medewerkers op peil te houden, gaan zij met regelmaat naar bij- en nascholingsactiviteiten die verband houden met ons vak. Zo blijven we bij met de nieuwste technieken in het vak.

Leerbedrijf

De praktijk is een erkend leerbedrijf voor tandartsassistenten. Tevens zijn wij stageadres voor de opleiding Mondzorgkunde.

Keurmerk VvO

De praktijk draagt het keurmerk van de Vereniging van Orthodontisten. Door dit keurmerk ben je verzekerd van het niveau en kwaliteit van de behandeling en van de medewerkers.