BEUGELS

Bel met onze praktijk

Adres

Lanenburg 3 (Ingang Kerkstraat), Heerenveen 

Onze beugels

Krijg je binnenkort een beugel of wil je weten welke beugels wij aanbieden? Scroll dan snel verder. Wij hebben slotjesbeugels, blokjesbeugels, herbstbeugels, hyrax, activators, plaatbeugels, spalkjes en zelfs onzichtbare beugels. 

Wil je meer weten over onze beugels? Neem dan gerust contact met ons op!

Orthodontist Heerenveen

METALEN SLOTJESBEUGEL

Verreweg de bekendste variant van de vaste beugel is de slotjesbeugel. Deze beugel bestaat uit slotjes die op je tanden en kiezen worden geplakt. Door de slotjes wordt een metalen draad gespannen, die ervoor zorgt dat je tanden en kiezen recht gaan staan. Vaak krijg je bij slotjes ook elastiekjes mee die je dag en nacht moet dragen.

Activator
Activator

Keramische blokjesbeugel

Naast metalen slotjes zijn er ook beugels die minder zichtbaar zijn. Dit zijn keramische slotjes. Ze werken bijna hetzelfde als metalen slotjes. Ze zijn wel wat duurder in aanschaf.

Herbstbeugel

De herbstbeugel is een vaste beugel die ervoor zorgt dat je boven- en ondertanden goed op elkaar komen te staan. Meestal wordt je onderkaak wat naar voren geduwd en je bovenkaak iets naar achteren. De herbstbeugel bestaat uit twee ringetjes op je kiezen in de bovenkaak en een uitneembaar gedeelte in de onderkaak. Ze zijn verbonden met metalen stangetjes die ervoor zorgen dat je onderkaak naar voren geduwd wordt.

Activator
Activator
Activator

Hyrax 

De Hyrax zorgt voor een snelle verbreding van de bovenkaak. Dit is soms nodig als de bovenkaak in zijn geheel te smal is ten opzichte van de onderkaak. Als deze beugel goed werkt, is tijdelijk op heel korte termijn een spleet tussen de voortanden in de bovenkaak het gevolg.

Activator (blokbeugel)

Het komt in Nederland relatief vaak voor dat de onderkaak ten opzichte van de bovenkaak te klein. Een overbeet is het gevolg. De activator of blokbeugel zorgt in de groei(spurt) voor kaakstandsverandering, waardoor de overbeet uiteindelijk kan verdwijnen.

Activator
Activator
Activator

Onzichtbare beugels

Er zijn ook onzichtbare beugels. Het zijn een soort plastic hoesjes die over je tanden gaan. Bij kleine tandstandverschillen kunnen onzichtbare beugels een mooi resultaat geven. Of onzichtbare beugels geschikt zijn voor het rechtzetten van je tanden, kan de orthodontist beoordelen.

Plaatbeugel

Een plaatbeugel is een uitneembare beugel die bestaat uit een kunsthars plaatje dat tegen het gehemelte aan zit. Aan het plaatje zitten een metalen draad die langs de voorkant van je
tanden loopt en ijzeren haakjes vast die ervoor zorgen dat de beugel om de tanden blijft zitten. Vaak wordt een plaatbeugel gebruikt om eenvoudige tandcorrecties te doen. Ook kan deze
beugel gebruikt worden om de beet te veranderen.

Activator
Activator

SPALKJE

Als de beugelbehandeling is afgerond, zorgt een spalkje (of retentiedraadje) ervoor dat de tanden niet terug gaan in de oorspronkelijke stand. Het is belangrijk dat dit draadje lang op  zijn plaats blijft zitten. Anders gaan de tanden toch weer een beetje schuiven.

Activator

Meer weten?

Wil je meer weten over een van onze beugels? Neem dan gerust contact met ons op. We leggen je graag meer uit!

orthodontie-heerenveen-4