Lanenburg 3 (Ingang Kerkstraat), Heerenveen | info@orthoheerenveen.nl Schrijf je in »

Beugels

Slotjesbeugel

Brackets zijn metalen plaatjes die op de tanden (elementen) geplaatst worden. Men noemt ze ook wel blokjes, slotjes of plaatjes. In de bracket is een uitsparing(slot) waardoor men een draad kan laten lopen. Deze draad wordt vastgezet door middel van nikkeltitanium clips. De brackets zijn voorzien van verschillende waardes (perscripties). Een combinatie van de waarde in de bracket en de draad, zorgt ervoor dat de tanden in de rij komen.

Activator (new T-appliance)

De New T-appliance activator is een uitneembare beugel. Deze beugel stimuleert de groei van de onderkaak zodat de kaken na de behandeling beter op elkaar passen. De New T-appliance bestaat uit een blok kunsthars waar je tanden en kiezen precies in passen als je op de juiste manier in deze beugel bijt. De beugel bestaat uit drie delen, die met 3 stelschroeven aan elkaar verbonden zijn.

Retentiebeugel

Plaatbeugel

Rapid Maxillary Expander

Activator (Van Beek)

Activator (EVAA)

De EVAA is een uitneembare beugel die de groei van de onderkaak stimuleert. De EVAA wordt tegelijk met een vaste beugel gedragen. Op de eerste grote kiezen zitten ringetjes. Aan de ringetjes zitten buisjes waar de haakjes van de EVAA in passen.
Confidental Infomation