Lanenburg 3 (Ingang Kerkstraat), Heerenveen | info@orthoheerenveen.nl Schrijf je in »

Ons team

In de Orthodontiepraktijk Heerenveen werkt de orthodontist samen met een aantal teams aan medewerkers. Iedere medewerker heeft zijn of haar eigen specialiteit. Zodoende kunnen we op een hoog niveau de juiste orthodontische zorg leveren.

S.C. BOXUM

Orthodontist S.C. Boxum heeft van 1997 tot 2002 Tandheelkunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na zijn afstuderen is hij als docent verbonden geweest aan de afdeling Tandheelkunde. Van 2003 tot 2007 volgde hij zijn specialistenopleiding tot orthodontist aan het Universitair Medisch Centrum Groningen. Na het afronden van deze opleiding is hij nog enige jaren aan deze afdeling verbonden geweest als staflid. Hier verzorgde hij het onderwijs aan Tandheelkunde- en Mondzorgkundestudenten op zijn vakgebied. Vanaf 2007 werkte hij in zijn praktijk in Heerenveen samen met orthodontist Akkerman. Na het pensioneren van dhr. Akkerman per 1 januari 2012 heeft orthodontist Boxum de praktijk volledig overgenomen.

Dhr. Boxum zit verder in het bestuur van de Booy-foundation. Dit is een stichting die nascholing en congressen organiseert voor tandartsen en orthodontisten. Ook is dhr. Boxum bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten (VVO).

J.K. DUSSELDORP

Orthodontist J.K. Dusseldorp heeft zijn opleiding tandheelkunde gevolgd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na een aantal jaren als tandarts in de algemene praktijk te hebben gewerkt, startte hij in 2011 zijn vierjarige full-time specialisatie tot orthodontist aan het Universitair Medisch Centrum Groningen. Na het afronden van zijn opleiding werkt orthodontist Dusseldorp twee dagen per week bij Orthodontiepraktijk Heerenveen.

MONDHYGIENISTES

In orthodontiepraktijk Heerenveen werken naast de orthodontist ook meerdere mondhygiënistes. Zij hebben Mondzorgkunde gestudeerd aan de Hanzehogeschool Groningen. Zij zijn gespecialiseerd in tandvleesproblemen en werken in de Heerenveense praktijk specifiek als specialist in de orthodontie. Zij hebben uitgebreide kennis en handvaardigheid in beugelbehandelingen en zullen delen van deze behandeling in samenwerking met de orthodontist uitvoeren.

SECRETARESSES

De secretaresses in de praktijk verstaan als geen ander de kunst van het plannen en organiseren van de agenda. Zij zijn erin getraind om jou als patiënt zoveel mogelijk in je wensen tegemoet te komen bij het maken van de afspraken. Daarnaast verzorgen zij de administratieve en boekhoudkundige kant van de praktijk en helpen zij je graag in het uitleggen van de moeilijke declaratiecodes die de overheid bedacht heeft.

ASSISTENTES

In orthodontiepraktijk Heerenveen werken tandartsassistenten. Zij zijn de spil in het bedrijf die het werk van de orthodontist en mondhygiënistes mogelijk maken. Zij documenteren de patiënten zorgvuldig en verrichten zo nodig reparaties aan beugels. Bovenal waarborgen zij de steriliteit en hygiëne van al het instrumentarium in de praktijk. Op deze manier kan iedereen er schoon, netjes en hygiënisch werken.